Dolar 32,5433
Euro 34,9809
Altın 2.418,96
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Bebeğin göbeği düştükten sonra ne yapmalıyım?

Bebeğin göbeği düştükten sonra ne yapmalıyım?

Bebeğin göbeği düştükten sonra ne yapmalıyım?

Göbek kordonu, hamilelik sırasında vücudunuzdaki besin ve oksijeni bebeğinize taşıyan tüp benzeri yapıdır ve bebeğinizin atıklarını vücudunuz ondan kurtulana kadar taşımaktan sorumludur. Ancak doğumdan sonra çocuğunuzun karnında 1-3 santimetre arasında değişen küçük bir kütük kalıyor ve bir süre sonra kendi kendine düşüyor, ama bebeğin göbeği düştükten sonra ne yaptığımı merak edebilirsiniz . Şimdi tartışacağımız şey bu.

Bebeğin göbeği düştükten sonra ne yapmalıyım?

Bebeğin göbeği düştükten sonra ne yapmalıyım?

Bebeğin göbeği düştükten sonra ne yapmalıyım?

Bebeğin göbek bağı kütüğünün kısa süre sonra kuruduğunun ve en sonunda, genellikle doğumunuzdan bir ila üç hafta sonra kendi kendine düştüğünün farkında olmalısınız. Düştükten sonra, bebeğin göbeği düştükten sonra ne yaptığımı merak edebilirsiniz? Yapmanız gereken tek şey sizin için aşağıdaki noktalarda özetlenebilir:

  1. Kalan salgıları nemli bir bezle silin ve tamamen kurumasını bekleyin.
  2. Çocuğunuzun sünger banyolarına birkaç gün daha bağlı kalın ve ardından çocuğunuzun küvete girmesine izin verin.
  3. Hafif kanama olursa endişelenmeyin , bu normaldir ve iyileşme belirtisi olduğundan olabilir.
  4. Biraz pembe yara dokusu veya biraz açık sarı akıntı fark edebilirsiniz, panik yapmayın, bu da tamamen normaldir.
  5. Alanı daima temiz ve kuru tutun.
  6. Göbek deliğinde kırmızı bir yumru şeklinde oluşan küçük bir yara izi fark edebilirsiniz, buna göbek granülom yumruğu denir.

Bebeğin göbeği düştükten sonra ipuçları

Alkol, merhem ve her türlü kremin kullanılmasını şart koşan yanlış uygulamalardan uzak durun, çocuğunuzun kısa sürede iyi bir şekilde iyileşmesini sağlamak için aşağıdaki ipuçlarını takip edin:

  • Bebeğin yumuşak cildini tahriş etmemek için bölgeyi temizlemek için sabun kullanmaktan kaçının.
  • Düzenli olarak temiz havaya maruz bırakarak alanı kuru tutmak için düzenli olarak havalandırın.
  • Göbeği suya sokmaktan kaçının, sadece sünger banyolarına yapışın ve bebeğinizi yarım litrelik bir küvette yıkamanızı tavsiye ederiz.
  • Aralarında sürtünmeyi önlemek için gövdeyi bebek bezinin üst kısmıyla örtmekten kaçının.
  • Bebeğinizin iyileşme kordonunu kötüleştirebilecek olan göbeğe doğru olan sızıntıyı azaltmak için gün boyunca bezini sık sık değiştirin .
  • Çocuğunuzun bol kıyafetlerini, gövdesine baskı yapmaması için test edin.Bu, daha fazla havaya maruz kalmasına ve sürtünmenin azalmasına yardımcı olacaktır.
  • Mümkün olan en kısa sürede iyileşmesini sağlamak için, özellikle düşüşünün ilk günlerinde ona dokunmamaya veya dokunmamaya çalışın.

Yenidoğanın göbeğinin düşmesinden sonraki komplikasyonlar

Bebeğimin göbeği düştükten sonra ne yapmalıyım sorusuna cevap verdikten sonra? Göbek düşmesinden sonra ortaya çıkabilecek bazı komplikasyonlardan biraz bahsetmemiz gerekiyor, bunlar şunlardır:

  • Göbek bölgesinde kızarıklık.
  • Sıvı dolu yumru.
  • Kabuktan kanama.
  • Pis koku.
  • ateş.
  • tembellik.
  • iştahsızlık
  • gaz;
  • Bölgeye dokunurken ağlamak.

Sorunuza cevap verdikten sonra bebeğin göbeği düştükten sonra ne yapmalıyım? Şimdi yapmanız gereken tek şey, bir önceki yazıda detaylı olarak bahsettiğimiz önleyici ipuçları ve talimatlara uymak ve herhangi bir belirti veya bulgu ile ilgili herhangi bir endişeniz varsa, oluşabilecek komplikasyonlardan kaçınmak için derhal uzman doktora başvurun ve tavsiyesini alın. Umarım yazımız faydalı olmuştur takıldığınız noktada bize alt kısımdan yazabilirsiniz.

kamu isi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.