Dolar 32,2789
Euro 34,7840
Altın 2.396,57
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

AŞIRI ANTİBİYOTİK KULLANMANIN ZARARLARI

AŞIRI ANTİBİYOTİK KULLANMANIN ZARARLARI

Antibiyotikler enfeksiyonlarla savaşmak için kullanılan güçlü ilaçlardır. Her tür enfeksiyonu tedavi etmediklerini, bu nedenle bakterilerin (mikropların) neden olduğu enfeksiyonlara karşı etkili olabilseler de virüslere karşı etkili olmadıklarını unutmayın. Dünyanın dört bir yanındaki uzmanlar, antibiyotiklerin etkinliğini korumak ve olası enfeksiyonları yavaşlatmak için sürekli çaba sarf ediyor, ancak antibiyotiklerin aşırı kullanımının hala çok ciddi sağlık sonuçları var.
AŞIRI ANTİBİYOTİK KULLANMANIN ZARARLARI

AŞIRI ANTİBİYOTİK KULLANMANIN ZARARLARI

Aşağıdaki satırlarda aşırı antibiyotik kullanımının zararlarını birlikte inceliyoruz:

Soğuk algınlığının çoğunluğu viral olduğundan, bunları tedavi etmek için antibiyotik kullanmak enfeksiyonu durdurmaz ve istenmeyen yan etkilere neden olabilir.Ancak araştırmalar çocuklara verilen antibiyotiklerin yarısının soğuk algınlığı ile ilişkili üst solunum yolu enfeksiyonları için olduğunu göstermiştir. Antibiyotiklerin alerjik reaksiyonlar ve Clostridium difficile (C. diff) bakterisinin neden olduğu potansiyel olarak yaşamı tehdit eden ishal gibi yan etkileri olabilir.

Antibiyotikler, hastanın alabileceği diğer ilaçları da etkileyebilir. Ve ihtiyacınız olmayan bir antibiyotiği her aldığınızda, gelecekte dirençli bir enfeksiyon geliştirme riskinizi artırırsınız. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden (CDC) yapılan yeni bir araştırma, üst solunum yolu enfeksiyonu için antibiyotik verilen çocukların , C. diff. C. diff bakterileri olarak bilinen agresif, antibiyotiğe dirençli bakteri türleri geliştirme olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. insan bağırsağında neden olabilir, Şiddetli ishale neden olur ve her yıl çocuklar ve yetişkinler arasında hastaneye yatırılan 250 vakadan ve 14 ölümden sorumludur.

1- Antibiyotikler hassas bağırsakları rahatsız edebilir

Bağırsaklarınız yaklaşık 100 trilyon farklı suş bakteri içerir ve bazıları ölümcül olabilse de, bağırsak florası olarak bilinen, bağışıklığı ve uygun sindirimi destekleyen faydalı bakteriler vardır. Ciddi bir enfeksiyonunuz varsa agresif antibiyotikler faydalı olsa da, birçok iyi bağırsak bakterisini öldürürler. Birçok insan, bağırsak florasında kalıcı değişiklikler de dahil olmak üzere, gereksiz antibiyotiklerin istenmeyen yan etkilerine karşı hassastır.

Antibiyotikler ve kolon kanseri arasındaki bağlantıyı araştıran bir çalışma hakkında daha fazlasını okuyun

2- Antibiyotikler iyi bakterileri kötülere dönüştürmeye yardımcı olur

Bakteriler, yatay gen transferi yoluyla antibiyotiklere karşı savunma geliştirir. Esasen, bakterilerin antibiyotiklerden genetik koruma sağlamak için üremeleri gerekmez, çünkü bu genleri bakteriyel eşlerine kolayca aktarabilirler. Bir çalışma, kolondan geçen bakterilerin direnç genlerini diğer bakteri formlarına aktarabildiğini buldu.

3- Antibiyotikler tedavi edilemeyen gonore insidansını arttırır

CDC, antibiyotiğe dirençli gonore vakalarını agresif bir şekilde izler ve tedavi edilemeyen gonore yalnızca ağrıya neden olmakla kalmaz, aynı zamanda pelvik inflamatuar hastalık, ektopik gebelik, kısırlık ve bir tür konjonktivit olan yenidoğan göz enfeksiyonları ile bağlantılıdır.

kamu isi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.